Online fysiotherapie

Specialistische hulp op afstand

Wat is Online fysiotherapie?

Online fysiotherapie lijkt vrij veel op een fysieke consult. Via een simpel, maar effectief softwareprogramma voeren we een videogesprek.  Tijdens dit gesprek brengen we jouw klachten in kaart middels een analyse en het stellen van de juiste vragen. Door onze ervaring met online- en fysieke fysiotherapie gaat de kwaliteit er online niet op achteruit en zijn wij in staat om uw klachten te diagnosticeren en te behandelen.

Samen zullen we een behandelplan en behandeldoelen opstellen en actief aan de slag gaan. Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen met fysieke klachten, het verbeteren van jouw sportdoelen of bijvoorbeeld het ergonomisch inrichten van je werkplek. Wij gebruiken Physitrack voor de afspraken. In deze online omgeving vind je jouw behandelprogramma, oefeningen en progressie terug. Je hebt dus altijd je oefeningen bij de hand en kunt zelfstandig hiermee aan de slag.

Heb je tijdens het traject vragen? Dan kun je deze stellen via de chat. Er is inmiddels wetenschappelijk onderzoek gedaan naar online fysiotherapie. Hieruit is gebleken dat deze methode zeer effectief is en het de zelfregulatie en zelfredzaamheid van cliënten stimuleert.

Wanneer online fysiotherapie?

Online fysiotherapie is voor iedereen die geen tijd heeft om naar de praktijk te komen of die te ver weg woont. 

Daarnaast kan online fysiotherapie geschikt zijn wanneer je klachten wilt verminderen die thuis ontstaan zijn. Bijvoorbeeld als je jouw houding tijdens het thuiswerken wilt verbeteren. Door jouw houding te laten zien aan de therapeut kan hij je gelijk helpen met concrete tips.

Online fysiotherapie

Afspraak maken?