Manuele Therapie in Arnhem

Voor gewrichtsklachten tijdens het bewegen

Wilt u een manueel therapeut inschakelen en bent u woonachtig in of rondom Arnhem? Maak dan eens een afspraak bij Zana Sport & Fysio voor manuele therapie in Arnhem. Als Fysio praktijk zijn wij gespecialiseerd in diverse soorten behandelingen, waaronder manuele therapie. Deze vorm van behandeling wordt gekenmerkt door een gespecialiseerd onderzoek van de gewrichten van het lichaam. Bij Zana Sport & Fysio combineren wij manuele therapie met actieve oefentherapie en persoonlijk advies om uw klachten in de toekomst te doen verminderen voor een beter herstel van het lichaam en het liefst nog om klachten in de toekomst te voorkomen.

Daarbij is het ook van groot belang dat de therapeut doelgericht te werk gaat en sturing geeft aan het behandeltraject, hier wordt rekening gehouden met de cliënt, zodat de cliënt dagelijkse activiteiten kan voortzetten die betekenisvol zijn

Wat is manuele therapie?

Bij deze therapie ligt de focus meer op de gewrichten of wervelkolom van het lichaam. In deze vorm van behandeling worden veel technieken uitgevoerd. Bij het uitvoeren van deze technieken is de therapeut in staat de klacht te identificeren en in kaart te brengen, met een gerichte behandeling op maat. Daarbij is het ook van groot belang dat de therapeut doelgericht te werk gaat en sturing geeft aan het behandeltraject. Dit zal direct de houding en beweging van het lichaam verbeteren. Hier wordt rekening gehouden met de cliënt, zodat de cliënt dagelijks activiteiten kan voortzetten die betekenisvol zijn.

Zana Fysio

Manuele therapie kraken

Gewrichts Manipulaties (kraken) en gewrichtsmobilisaties is een veelgebruikte behandelingsvorm die binnen de manuele therapie word toegepast. Dit komt doordat de manuele therapeut mobilisatietechnieken/gewrichtsmanipulaties verricht om gewrichtsfunctie weer te optimaliseren. Dit is een kort maar geen pijnlijk gevoel. Hierbij is vooral het combineren van technieken en oefentherapie erg belangrijk. De behandeling die de manueel therapeut hierbij biedt, is het vrijmaken van de wervelkolom en de gewrichten waaruit de wervelkolom is opgebouwd.
Manuele therapie

Hoe snel werkt manuele therapie?

Hoe snel werkt de therapie? En bij welke klachten heb ik hier baat bij? Klachten zoals hoofd-, en nekpijn zijn voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen. De effecten van manuele therapie zijn direct na de behandeling merkbaar. Je voelt verlichting van de pijn en bewegingsvrijheid in je lichaam. Bij Zana Sport & Fysio gaan we verder dan alleen hands-on behandeling. We combineren daarom altijd manuele therapie met het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond en verantwoord bewegen om uw klachten in de toekomst te doen verminderen en het liefst nog te voorkomen.

Nadelen manuele therapie?

Het doel van deze therapie is dat u een verbetering ziet in de bewegingsvrijheid en een verbetering van de functie van uw gewrichten en houding. Maar wat zijn de nadelen van een manueel therapie? Na een behandeling kunnen er enkele bijwerkingen optreden die na verloop van tijd verdwijnen. De meest genoemde bijwerkingen zijn spierpijn, stijfheid, hoofdpijn en vermoeidheid.

Manuele therapie ervaringen

De resultaten van de manuele therapie ervaringen zijn direct merkbaar en wordt door onze cliënten als positief ervaren. Laat ons profiel voor uw spreken over de manuele therapie ervaringen van onze cliënten.

Afspraak maken?

Veel gestelde vragen over Manuele therapie

Een manueel therapeut kan uitkomst bieden bij verschillende klachten, zoals hoofd- en nekpijn. Maar ook klachten wanneer u merkt dat u weinig beweging heeft in uw wervelkolom of wanneer u last heeft van stijfheid in de schouder. Een manuele therapie kijkt met name naar de klacht en stelt vragen naar het ontstaan van uw klachten, wanneer de klachten optreden en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut je houding en beweging evalueert. Hiermee wordt de oorzaak van je klacht vastgesteld.

Manuele therapeuten zijn opgeleid om te weten welke technieken effect heeft op de klachten en wanneer zij de techniek van het manipuleren (kraken) kunnen toepassen. De manueel therapeut kan aan de hand van aanwijzingen ook andere behandeltechnieken voorstellen zoals bijvoorbeeld mobilisaties.

Tijdens de behandeling worden een aantal specifieke technieken toegepast om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding en beweging te verbeteren. Er worden kleine correcties uitgevoerd waarbij er enig druk ontstaat, maar het doet geen pijn. Na de behandeling kunnen normale reacties optreden zoals spierpijn, stijfheid en andere klachten zoals een onevenwichtig gevoel.