Revalidatie in Arnhem

Voorbereiden op een operatie & herstellen na de operatie

Heb je een operatie aan je rug, knie, enkel of schouder gehad? Of moet je nog een operatie ondergaan? En wil je in aanmerking komen voor een medische behandeling? Dan ben je voor revalidatie in Arnhem bij ons aan het juiste adres. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen rondom revalidatie? Lees dan vooral verder.

Wat is Revalidatie?

Bij Zana Sport & Fysio maken wij onderscheid in twee soorten. Een veelvoorkomende revalidatie is nadat je bent behandeld bij het ziekenhuis en nog verdere medische begeleiding nodig hebt, maar je kunt ook revalideren nog voordat je een operatie ondergaat. En dit proces wordt echter vaak vergeten. Waarom is dit belangrijk? Werken aan je herstel voor de operatie is belangrijk, omdat je spierkracht na de operatie een van de belangrijke factoren zijn voor een spoedig herstel.  En wanneer je dit al toepast, heb je al een voorsprong op de revalidatie en minder kans op complicaties gedurende het herstel.

Hoe werkt revalidatie bij Zana Sport & Fysio?

Om het traject zo efficiënt te laten verlopen, maken wij bij Zana Sport & Fysio gebruik van speciale test- en meetinstrumenten waarmee wij uw progressie perfect kunnen bijhouden. Daarmee kunnen we uw klachten en de functie van het gewricht in kaart brengen. Naast dat het proces tijdens uw herstel wordt bijgehouden, stellen wij ook op maat gemaakte programma op aan de hand van uw persoonlijke situaties. Het doel van het programma is om onder professioneel begeleiding te leren om beter met uw fysieke situatie om te kunnen gaan. We sluiten jouw traject af met een eindmeting. Zo kunnen we perfect in kaart brengen hoe jouw herstel is verlopen. 

Personal training Arnhem
Revalidatie Arnhem

Revalideren na knieoperatie

Knie operaties zoals een kruisband reconstructie of een meniscectomie zijn voorbeelden van operaties waarbij een bezoekje bij de fysiotherapeut aan te raden is voor een beter herstel. Goed revalideren is noodzakelijk om de beweeglijkheid en spierkracht van de knie te verbeteren waarbij de klachten worden verminderd en je ze weer kan opbouwen. Hoe lang het duurt, is voor iedereen verschillend en afhankelijk van de type operatie. Daarom is het traject ook op uw persoonlijke situatie afgestemd. 

Revalideren na heupoperatie

Revalideren na heupoperatie nadat je bent ontslagen van het ziekenhuis is belangrijk om het herstel optimaal te bevorderen door middel van een behandelplan/revalidatieprogramma op maat. Een revalidatieprogramma bestaat uit diverse elementen zoals spierkracht training, coördinatie/balans training, uithoudingsvermogen en looptraining. Deze elementen zijn van groot belang om weer alle dagelijkse activiteiten op te pakken en volledig te herstellen.

Revalidatie oefening bij Zana Sport en Fysio

Wat is belangrijk bij revalidatie?

Het traject bij Zana Sport & Fysio is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie. Tijdens het traject volgt u een eigen programma op. Hiermee kijkt de fysiotherapeut samen met u mee naar de mogelijkheden in kracht, mobiliteit, coördinatie/balans en uithoudingsvermogen. Dit kan onder andere zijn over hoe het gaat met het opstaan uit een stoel tot de trap op en af lopen. Door training kun je je mogelijkheden uitbreiden. Wat belangrijk is bij revalideren is om gemotiveerd te blijven om aan je herstel te werken. Wij van Zana Sport & Fysio zullen we je op de juiste manier begeleiden en natuurlijk motiveren.

Hoe lang duurt het traject?

Het traject is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie waardoor het aantal behandelingen enorm verschillend kan zijn. Dit kan van enkele keren per week tot enkele keren per maand. 

Afspraak maken?

Veel gestelde vragen over revalidatie

Revalidatiezorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Let wel op dat er hiervoor een indicatiestelling van een revalidatiearts nodig is.