Sportmassage in Arnhem

Ontspan met een massage na fysieke inspanning

Wat is een sportmassage?

Het is een stevige massage oorspronkelijk ontwikkeld voor sporters. Bij deze massagetechniek wordt er diep ingewerkt op de spieren om de doorbloeding en stofwisseling te bevorderen. Sportmassages zijn bedoeld om blessures en klachten te voorkomen. Daarnaast helpt het om sneller te herstellen.

Het is na een massage belangrijk om genoeg water te drinken om op deze manier alle afvalstoffen uit uw systeem te krijgen. Uiteindelijk zorgt dit voor een sneller herstel van de spieren na bijvoorbeeld een sportblessure of stijfheid.

Ben jij een amateur- of topniveau sporter? Dan kan een dergelijke massage waardevol zijn. Voel jij snel stijfheid in en rondom jouw spieren en/of wil je gewoon ontspannen? Dan bieden wij bij Zana Sport & Fysio sportmassages aan om jou fitter te laten voelen.

Tijdens de massage adviseren wij je over wat je thuis zelf kunt doen om jouw klachten te verminderen of te voorkomen.

Waarom sportmassages?

Door deze massage gaan de haarvaten (hele dunne bloedvaatjes) beter openstaan. Deze betere doorbloeding zorgt er op zijn beurt weer voor dat zuurstof makkelijker jouw spieren bereikt en dat afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Beide zorgen voor een sneller herstel van je spieren. Tegelijkertijd ontspannen spieren beter en verminderd de stress in je lichaam.

Sportmassage Arnhem

Sportmassage na fysiotherapie

Meestal worden deze massages uitgevoerd als blessurepreventie. Echter kunnen ze ook een blessure herstel traject versnellen, mits goed uitgevoerd. Dankzij de kennis van onze therapeuten in zowel sportfysiotherapie als sportmassages is het bij Zana Sport en Fysio ook mogelijk om na een fysiotherapie behandeling gelijk een massage te krijgen. Er wordt door de masseur goed gelet op de huidige klachten.

Zana Fysio

Voordelen van een sportmassage

Naast een sneller herstel hebben de massages nog meer voordelen. Dit zijn onder andere:

Afspraak maken?

Veel gestelde vragen over sportmassages

Bij de massages worden stevige druk uitgeoefend op spieren en het lichaam. Het is aan de masseur om hierin balans te vinden. De masseur is zeer gespecialiseerd in zijn beroep en zal nooit over jouw pijn grenzen heen gaan.

Wel zijn deze massages harder en dus wat pijnlijker dan normale massages.

Een massage van 30 minuten kost €35,- . Een massage van 60 minuten kost €50,-
Sportmassages worden helaas niet vergoed door de verzekering.