Veldrevalidatie in Arnhem​

Revalideren op het veld na sportgerelateerde blessures

Wat is Veldrevalidatie?

Het is de meest geschikte revalidatie voor buitensport gerelateerde blessures. Het is de tussenfase van blessure naar terugkeer op de sportvelden. In de beginfase van de revalidatie wordt er vooral focus gelegd op het herwinnen van spierkracht, stabiliteit en mobiliteit.

Om succesvol terug te kunnen keren naar bijvoorbeeld het voetbalveld is er na de revalidatiefase in onze praktijk ook een revalidatiefase op het voetbalveld.

Hier wordt er sport specifiek getraind zodat jij weer vertrouwen op kunt doen aan bijvoorbeeld de bal en daarnaast zo snel mogelijk en verantwoord kunt terugkeren naar de trainingen van je team. Tijdens de veldrevalidatie worden de trainingen geleidelijk opgebouwd door de sportfysiotherapeut. Meestal gebeuren deze trainingen in kleine groepjes waar iedereen de juiste aandacht en begeleiding krijgt.

Tijdens de trainingen wordt de nadruk gelegd op sport specifieke-, reactieve- en multi directionele (in meerdere richtingen) oefeningen die allemaal bijdragen aan het veilig terugkeren naar jouw sport.

Wanneer Veldrevalidatie?

Het is voor iedere amateur- of topsporter die moet herstellen van een blessure.

Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten en wil jij graag weer terugkomen op je oude niveau? Dan is veldrevalidatie geschikt voor jou! Liever binnen revalideren? Bekijk dan de revalidatie specialisatie.

Dankzij veldrevalidatie kun je toch op het veld staan, ondanks dat je nog even moet wachten voordat je weer volledig mee kan doen met je eigen team.  

Door te testen op sprintsnelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid kunnen we goed monitoren hoe het met je herstel gaat en het programma dusdanig aanpassen waar dat nodig is.

Topsport revalidatie in arnhem door Zana Sport en Fysio
Professioneel voetballer Mo Osman aan het revalideren bij Zana Sport & Fysio.

Afspraak maken?